Λονδίνο: Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κατά του brexit – Zήτησαν νέο δημοψήφισμα20 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:46 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:46 μμ


Περισσότεροι από 700.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου ζητώντας τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Βρετανοί από τις τέσσερις γωνιές της χώρας διαδήλωσαν κατά του Brexit, στο κέντρο του Λονδίνο, ζητώντας τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.

Οι διαδηλωτές, που έφτασαν στη βρετανική πρωτεύουσα με περισσότερα από 150 λεωφορεία, πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το κοινοβούλιο, έπειτα από έκκληση του κινήματος People’s Vote.

Ξένα μέσα κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη έως σήμερα διαδήλωση κατά του Brexit. Δημοσκοπήσεις καταγράφουν αναστροφή του κλίματος κατά του Brexit.

O Ιndependent κάνει λόγο για περισσότερους από 700.000 διαδηλωτές, τα περισσότερα από τα οποία είναι νεαρά άτομα, αυτοί δηλαδή που πιθανόν να πληγούν περισσότερο από μια έξοδο της χώρας έπειτα από 45 χρόνια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταία δημοσκόπηση δείχνει αναστροφή των τάσεων με το 54% των ερωτηθέντων να επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Τελωνιακή Ένωση και την Ενιαία Αγορά.

Την ίδια στιγμή η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έχει απορρίψει τη διεξαγωγή επαναληπτικού δημοψηφίσματος.

Η Μέι βρίσκεται σε οδυνηρή θέση και αυτό εξαιτίας της διένεξης για το μετά-Brexit συνοριακό καθεστώς στην Ιρλανδία.

Ωστόσο, πολλοί Βρεατανοί αναμένουν να δούνε πώς και αν η σημερινή διαδήλωση επηρεάσει την τελική συμφωνία.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέρκελ απατεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης

Εμπρηστικές οι δηλώσεις Ερντογάν: Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο