Μαδρίτη: Αεροσκάφος κάνει βόλτες πάνω από το αεροδρόμιο – Πρόβλημα στον κινητήρα (video)3 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:05 μμ


Ένα αεροσκάφος Boeing 767 της εταιρείας Air Canada επιστρέφει στο αεροδρόμιο Αδόλφο Σουάρεθ Μπαράχας της Μαδρίτης προκειμένου να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, αφού ανέφερε ότι παρουσιάστηκε ένα «τεχνικό πρόβλημα».

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση.

Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Ωστόσο, το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους έπεσε και μπήκε σε έναν από τους κινητήρες του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Antena3 η πτήση ACA837 με περίπου 130 επιβάτες σήμανε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν τμήματα του μηχανισμού προσγείωσης του αεροσκάφους εισήλθαν στον κινητήρα.

Το αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Barajas και είχε ως προορισμό το Τορόντο, πρέπει να καίει καύσιμα για τρεις ώρες, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα, η οποία σημειώνει ότι αναμένεται να προσγειωθεί στις 20:30.

Επίσης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Antena 3, ένα F-18 έχει σηκωθεί για να συνοδεύσει το αεροσκάφος και να καταγράψει το μέγεθος του προβλήματος.