Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Συγκλονιστικές μαρτυρίες – «Είχα πτώματα πάνω μου» (photos – videos)15 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:19 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:36 μμ


Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων φόραγε στολή παραλλαγής, αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης.

«Είχα πτώματα πάνω μου – Είδα να πυροβολούν παιδιά

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι προσευχόταν όταν άκουσε πυρά. Τράπηκε σε φυγή, πριν βρει τη σύζυγό του, νεκρή, μπροστά στο τέμενος, αφηγήθηκε κλαίγοντας.

Ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε να πυροβολούν παιδιά . «Είχα πτώματα πάνω μου», ανέφερε.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η Νέα Ζηλανδία συγκαταλεγόταν μέχρι σήμερα στις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου, με μια πρόσφατη οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς να επισημαίνει πως η χρήση πυροβολων όπλων από κακοποιούς εκεί είναι «σπάνιο» φαινόμενο.

Κάποιοι αναφέρουν ότι είναι δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν οι φωτογραφίες των ανθρώπων που σκότωσαν τόσους άθώωους ανρθώπους.

Η συγκλονιστική περιγραφούν του Έλληνα μαγαζάτορα

Συγκλονίζει η περιγραφή Έλληνα κατοίκου της Νέας Ζηλανδίας το μαγαζί του οποίου βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το ένα τέμενος στο οποίο ο μακελάρης άφησε πίσω του πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Ο Δ.Μερεντίτης μιλώντας στον ANT1 ανέφερε πως ο ένας εκ των δραστών του μακελειού συνελήφθη έξω από ένα σχολείο όπου είχε καταφύγει, δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου έγινε το συμβάν. «Το μαγαζί μου βρίσκεται 500 μέτρα μακριά από εκεί που έγινε το φονικό περιστατικό. Είμαστε σοκαρισμένοι».

«Ξεκίνησα να πάω στο μαγαζί αλλά οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την περιοχή και δεν με άφησαν να προσεγγίσω. Το τζαμί έχει αρκετό κόσμο κάθε μέρα, γιατί το μουσουλμανικό στοιχείο στην περιοχή είναι ισχυρό» σημείωσε.

Όλες οι περιοχές όπως ανέφερε, είναι αποκλεισμένοι και ο κόσμος είναι σοκαρισμένος ενώ όπως είπε δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιος Έλληνας μεταξύ των τραυματιών.

ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΚΛΗΡΟ ΒΊΝΤΕΟ

 Αντιπρόεδρος της τοπικής ελληνορθόδοξης κοινότητας: Είμαστε σοκαρισμένοι 

Τη μαρτυρία του για τις στιγμές τρόμου που έζησε το Κράιστερτς από την τρομοκρατική επίθεση στα δύο τζαμιά την Παρασκευή μετέφερε και ο αντιπρόεδρος της τοπικής ελληνορθόδοξης κοινότητας.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Γεωργίου ο οποίος μίλησε στο Θέμα Fm ο μακελάρης που έκανε την επίθεση «άλλαξε πέντε γεμιστήρες. Αυτό σημαίνει ότι έριξε 100 σφαίρες».

«Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος. Η Νέα Ζηλανδία είναι φιλήσυχη χώρα. Τρία σχολεία έκλεισαν μετά την επίθεση, όλα νέκρωσαν στην περιοχή» περιέγραψε τις πρώτες στιγμές ο κ. Γεωργίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΊΝΤΕΟ από την Επίθεση: 

«Οι skinhead δεν θέλουν τους ξένους στη χώρα»

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου «από ό,τι μαθαίνουμε είναι skinhead που δεν θέλουν τους ξένους στη χώρα».

Ο ίδος πρόσθεσε ότι «αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι ήταν μια ομάδα εννέα ατόμων και έχουν συλληφθεί οι τέσσερις» προσθέτοντας πως πλέον στο Κράιστσερτς έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Νέα Ζηλανδία: Το «μανιφέστο» μίσους του μακελάρη – Οι απειλές στους Τούρκους