Με NAVTEX «απαντά» ο Ερντογάν στα «χαστούκια» της ΕΕ21 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:14 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:17 πμ
navtex


Προκαλούν ξανά και ξανά οι γείτονες. H ΝΑVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελορίζου) πρόκειται για άσκηση με πραγματικά πυρά. Η παράνομη NAVTEX, έχει ορισθεί να υλοποιηθεί μεθαύριο 23 Ιουνίου.

Η NAVTEX που εξέδωσαν οι γείτονες στην  περιοχή  βρίσκεται μεν στα διεθνή ύδατα, αλλά είναι εντός του FIR Αθηνών, όπου τυπικώς τέτοιο δικαίωμα έχουν μόνο οι αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Οι Τούρκοι με την παράνομη ΝΑVTEX 707/19 δεσμεύουν την προαναφερθείσα περιοχή στις 23 Ιουνίου για άσκηση με πραγματικά πυρά επιφανείας από 02:00 μέχρι τις 04:00 (τοπική ώρα) στα διεθνή ύδατα.

Δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν την άσκηση με νυχτερινά πυρά επιφανείας με πραγματικά πυρομαχικά τη .Κυριακή από 02:00 ως 04:00.

navtex2

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο

Παράλληλα, οι  συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.Η Τουρκία στέλνει και δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων, με την ονομασία Yavuz το οποίο θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, στη βορειοδυτική Κύπρο.

Αρχές Ιουλίου σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις

Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων Yavuz, ο Μπιλγκίν δήλωσε πως το σκάφος σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.

«Tο Yavuz στα ανατολικά της Κύπρου και το Fatih θα συνεχίσει να εργάζεται στα δυτικά», είπε, τονίζοντας πως έχουμε μπροστά μας ένα επιχειρηματικό σχέδιο 5 ετών.

Αναφορικά με τα εντάλματα σύλληψης του Πορθητή που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε «Δεν έχουμε λάβει κάποια πληροφορία μέχρι στιγμής και οι αρμόδιες αρχές του κράτους μας παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, εκτελούμε το καθήκον μας χωρίς να ασχοληθούμε με κανένα άλλο θέμα, επομένως το προσωπικό θα είναι άνετο, θα διεκπεραιώσουμε αυτό το καθήκον χωρίς να επηρεαστούμε από τίποτα».

Τσίπρας: Μέτρα κατά της Τουρκίας θα εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Tsipras

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ξεκινάει σήμερα θα θέσει το ζήτημα των μέτρων κατά της Τουρκίας, όσο συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ο Τραμπ διέταξε επίθεση εναντίον του Ιράν αλλά μετά το πήρε πίσω