Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Πόσα λεφτά έπαιρναν πριν παραιτηθούν (video)9 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:06 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:24 μμ


Σάλος έχει προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία από την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το ζεύγος θα σταματήσει να λαμβάνει τη βασιλική χρηματοδότηση. Αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιο ήταν το εισόδημα που απαρνούνται.

Η βασίλισσα Ελισάβετ καταβάλλει ετησίως στα δύο αδέρφια, Χάρι και Ουίλιαμ, 5 εκατομμύρια λίρες από το ετήσιο βασιλικό κονδύλι που προέρχεται από τους Βρετανούς φορολογούμενους. Από αυτά τα 5 εκατομμύρια, ο Χάρι παίρνει περίπου τα 2.

Επίσης, οι δυο τους μοιράζονται 3,15 εκατομμύρια λίρες για ανεπίσημες δαπάνες, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να παίρνει και πάλι το μεγαλύτερο ποσό. Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ λαμβάνουν ακόμη 1 εκατομμύριο για τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ χρήματα παίρνουν και από την περιουσία του Καρόλου στην Κορνουάλη που υπολογίζονται στα 4,9 εκατομμύρια και τα μοιράζονται και αυτά με τον αδερφό του, Ουίλιαμ.

H προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι υπολογίζεται γύρω στα 30 εκατομμύρια λίρες, 20 εκατομμύρια λίρες, των οποίων κληρονόμησε από την μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 εκατομμύρια επιπλέον από την προγιαγιά του και βασιλομήτωρ.

H Μέγκαν Μαρκλ διαθέτει περιουσία γύρω στα 4 εκατομμύρια λίρες, αρκετά από τα οποία έχει κερδίσει από την συμμετοχή της στη σειρά «Suits», όπου πρωταγωνιστούσε πριν τον γάμο της με τον Χάρι, λάμβανε 40.000 λίρες ανά επεισόδιο. Επιπλέον, διαθέτει ένα lifestyle blog, το οποίο εικάζεται πως της απέφερε το ποσό των 60.000 βρετανικών λιρών το χρόνο, μέχρι την ημέρα του γάμου της, ενώ διαθέτει και σημαντική περιουσία στο Τορόντο.

«Χαμός» στο Μπάκιγχαμ: Η απόφαση Χάρι-Μέγκαν και η αντίδραση της Ελισάβετ (video)

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να ζουν μέρος του έτους στη Βόρεια Αμερική.

Όπως ανέφερε το ζέυγος σε κοινοποίηση που στο Instagram, από εδώ και πέρα θα περνάει μέρος του έτους στη Βόρεια Αμερική, όπου και σκοπεύει θα θέσει σε εφαρμογή ένα σημαντικό φιλανθρωπικό εγχείρημα.

«Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας καταστήσει ικανούς να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση προς τη βασιλική παράδοση μέσα στην οποία γεννήθηκε, ενώ παράλληλα θα δώσουμε στην οικογένεια μας τον χώρο για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, στο οποίο εντάσσεται και η δημιουργία μίας νέας φιλανθρωπικής οντότητας», αναφέρουν από κοινού.

Σύμφωνα πάντως, με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το βασιλικό ζεύγος σκοπεύει «να δημιουργήσει έναν νέο προοδευτικό ρόλο στο πλαίσιο του βασιλικού θρόνου» και να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητο. Εντούτοις, θα συνεχίσει να «στηρίζει πλήρως» την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο, μάλλον ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ βιάστηκαν να προβούν σε ανακοινώσεις καθώς η εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ τόνισε σε δήλωσή της ότι «οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία τους να κάνουν μία διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι πολύπλοκα θέματα που θα πάρουν καιρό για να προχωρήσουν».

Η δήλωση αυτή δείχνει την απογοήτευση της γιαγιάς του πρίγκιπα Χάρι και βασίλισσας Ελισάβετ που βλέπει τον αγαπημένο εγγονό της να κόβει δεσμούς με την οικογένειά του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είχαν αποκαλύψει τις δύσκολες όψεις της καθημερινότητας τους, λόγω της αδυναμίας τους να ξεφύγουν και στο ελάχιστο από τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Μαντάμ Τισό: Χωρίζουν Χάρι και Μέγκαν από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια (photos-video)