Νέα κρίση στον Λευκό Οίκο: Η νομική ομάδα του Τραμπ είχε ζητήσει την παραίτηση του γαμπρού του

4

Η νομική ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρούσε ότι ο γαμπρός του, ο Τζάρεντ Κούσνερ, θα έπρεπε να παραιτηθεί πριν από την δημοσιοποίηση των πρόσφατων αναφορών σχετικά με την αποτυχία του να γνωστοποιήσει τις επαφές του με τους Ρώσους στην διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, σχολιάζει το CNN επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Ο Κούσνερ είναι σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, της κόρης του αμερικανού προέδρου, και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Παρά το γεγονός ότι η άποψη για την παραίτησή του δεν εκφράστηκε ομόφωνα από τους δικηγόρους του Τραμπ, μερικοί από αυτούς, ενημέρωσαν τον πρόεδρο για τις ανησυχίες τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Πηγές που έχουν γνώση για το ζήτημα αυτό δήλωσαν στην WSJ ότι στελέχη του Λευκού Οίκου είχαν προετοιμάσει ανακοίνωση για το ενδεχόμενο παραίτησης του Κούσνερ. Ωστόσο ο ίδιος δεν παραιτήθηκε και παραμένει στον Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Τραμπ Τζον Ντόουντ διέψευσε το δημοσίευμα δηλώνοντας στην εφημερίδα ότι σύμφωνα με την δική του αντίληψη για τα γεγονότα οι σκέψεις αυτές των δικηγόρων δεν κοινοποιήθηκαν στον πρόεδρο.

Ο δικηγόρος του Τραμπ Μαρκ Κάσοβιτς απέστειλε επίσης ανακοίνωση προς την WSJ διαψεύδοντας τις πληροφορίες: “Δεν συζήτησα ποτέ με άλλους δικηγόρους εκ μέρους του προέδρου, το ενδεχόμενο ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ έπρεπε να παραιτηθεί από την θέση του στον Λευκό Οίκο».

Το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016 διερευνούν τρεις επιτροπές του Κογκρέσου και το FBI υπό τον ανεξάρτητο ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ.

Στην διάρκεια του καλοκαιριού ο Κούσνερ κατέθεσε δήλωση προς τις επιτροπές του Κογκρέσου που διενεργούν τις σχετικές έρευνες, στην οποία κι αρνήθηκε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνωμοσίας με ξένες κυβερνήσεις: “Δεν συνωμότησα, ούτε και γνωρίζω κάποιον άλλον από την προεκλογική εκστρατεία που συνωμότησε με οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση,” τόνιζε χαρακτηριστικά ο ίδιος.