Νέα Ζηλανδία: Σοκ – Τουρκοφάγος έγραψε στο όπλο του ο μακελάρης (photos)15 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:37 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:20 πμ


Σοκ προκαλεί η εικόνα από το όπλο του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας καθώς γράφει επάνω τη λέξη τουρκοφάγος.

Τουρκοφάγος με λατινικούς χαρακτήρες

Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν από τις  επιγραφές που φέρει το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεση στην πόλη Κράισττσερτς κατά την διάρκεια του Μακελειού στη Νέα Ζηλανδία.

Μεταξύ των χειρόγραφων επιγραφών, διακρίνεται κατά μήκους της κάνης και η λέξη «Τουρκοφάγος» γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες. Η χρήση της Ελληνικής λέξης  με λατινικούς χαρακτήρες δεν τον συνδέει απαραίτητα με την Ελλάδα.

Μάλιστα ο μακελάρης δεν είχε γράψει μόνο την λέξη «Τουρκοφάγος» στο όπλο του, καθώς στο όπλο του φαίνονται και ονόματα μακελάρηδων που είχαν διαπράξει μαζικές δολοφονίες στο παρελθόν, καθώς και τα ονόματα των πόλεων που είχαν αιματοκυλήσει μετά από επιθέσεις από μακελάρηδες.

28χρονος Αυστραλός ο μακελάρης

Ο μακελάρης είναι ο 28χρονος Αυστραλός Brenton Tarrant, το σπίτι του οποίου ερευνάται τώρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλιανής ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα Σφαγή στη Νέα Ζηλανδία: Τα ανατριχιαστικά λόγια του μακελάρη πριν την επίθεση