Νίκλας Φράνκ: Τι αποκαλύπτει ο γιος του δικηγόρου του Χίτλερ για τον πατέρα του (photos – video)6 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:56 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:09 μμ


O γιος του «σφαγέα της Πολωνίας», του Χανς Φράνκ που εργάστηκε δίπλα στο Χίτλερ με πάθος και προσήλωση μιλάει γεμάτος πικρία και μίσος για τον πατέρα του. Ένα μίσος που όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στο DW του «έτρωγε τα σωθικά» από τότε που ήταν παιδί. «O πατέρας μου ήταν ένα κάθαρμα, του άξιζε να πεθάνει» δηλώνει.

Οι ζωγραφιές και το μίσος για τον πατέρα του

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο απόγονος του δικηγόρου του Χίτλερ, που εργάζεται ως συγραφέας, μιλάει για το πώς ο πατέρας του επηρέασε τόσο πολύ την ψυχολογία του που στράφηκε στην ζωγραφική για να αποτυπώσει τη φρίκη που βίωσε ως παιδί. Σκεφτόταν πώς ο πατέρας του έπρεπε να πεθάνει και στις ζωγραφιές του αποτυπώνει με ποιους τρόπους θα έπρεπε να γίνει αυτό…

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Αυστρία: Νέα κρούσματα εγκληματικότητας με ναζιστικό «χρώμα»

«Οι αρωστημένες ιδέες του είναι ακόμα ζωντανές στη Γερμανία, συνεπώς τις κουβαλάω σαν φορτίο, είχε πει ο Νίκλας Φράνκ πέρυσι στην εκπομπή «CTV’s Your Morning Thursday». Και είχε προσθέσει: « Είναι ζωντανός στο νου πολλών Γερμανών».

«O πατέρας μου ήταν ερωτευμένος με τον Χίτλερ»

«Ήταν ερωτευμένος με τον Χίτλερ και έκανε τα πάντα για να τον ικανοποιήσει», λέει ο γιος του. Ο Χίτλερ τοποθέτησε τον Φράνκ στην ηγεσία της κυβέρνησης αφότου η Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία το 1939. Ο Νίκλας ήταν τότε μόνο 8 μηνών τότε.

Ο πατέρας του έγινε γνωστός ως ο «σφαγέας της Πολωνίας» για το ρόλο που έπαιξε στην στην απεγκατάσταση των Εβραίων από τα γκέτο και την βίαιη τοποθέτηση τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου υπολογίζεται ότι περίπου 3 χιλιάδες Εβραίοι πολίτες της Πολωνίας έχασαν τη ζωή τους.

Πιστεύεται ότι τουλάχιστον 1,9 εκατομμύρια μη Εβραίοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους, κατά την προσπάθεια των ναζιστών να εξουδετερώσουν την αντίσταση και να εξαλείψουν τον πολωνικό πολιτισμό και την ηγεσία.

Σύμφωνα με το Μουσείο Ολοκαυτώματος των Η.Π.Α., η γερμανική κατοχή της Πολωνίας ήταν «εξαιρετικά βίαιη. Οι Ναζί θεωρούν ότι οι Πολωνοί είναι φυλετικά κατώτεροι. »

Τα όσα λέει ο Νίκλας για τον πατέρα του είναι τραγικά – Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Με πληροφορίες από το DW και ctvnews.ca