Ντιμιτρόφ: Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά11 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:30 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:30 μμ


Την μεγάλη του ικανοποίηση, μετά την ψήφιση από την Βουλή της ΠΓΔΜ για την συνταγματική αναθεώρηση στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

“Πήραμε την μοίρα μας στα χέρια μας. Γράφουμε Ιστορία ανοίγοντας το δικό μας μέλλον. Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά. Δείξαμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά επίσης με τους όρους των ευρωπαϊκών αξιών. Είμαι περήφανος που είμαι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας”, δήλωσε με Ν. Ντιμιτρόφ.

Μαζί με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους που χαιρέτισαν την έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών στη Βουλή της ΠΔΓΜ για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ εξέφρασε την ελπίδα ότι η απομάκρυνση “ενός σημαντικού εμποδίου για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς” ανοίγει το δρόμο για την ΕΕ να ξεκινήσει τον Ιούνιο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την βαλκανική χώρα.

Κοτζιάς: Βόρεια Μακεδονία καλώς ήλθες στη ζωή μας

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, καλωσορίζει την Βόρεια Μακεδονία στην ζωή μας, με ένα συγκινησιακά φορτισμένο tweet.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ένας από τους ανθρώπους που μπορεί να θεωρείται εκ των αρχιτεκτόνων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις και μάλιστα παρά την απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο, στην κυβέρνηση του πίστωναν την σκληρή δουλειά που έκανε για να ολοκληρωθεί η Συμφωνία.

Η Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια υπερψηφίστηκε κι έτσι η Συμφωνία των Πρεσπών «ξεκλειδώνει» από την πλευρά της γειτονικής μας χώρας, φέρνοντας την Βόρεια Μακεδονία ένα βήμα πιο κοντά.

Πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας, η οποία πρέπει να επικυρώσει στην Συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται με ανάρτησή του πλήρως ικανοποιημένος από την νίκη του Ζόραν Ζάεφ στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ και με ένα tweet, αναφέρεται στον «Ζόραν και τον Νικόλα», εννοώντας τους Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, με τους οποίους και διαπραγματεύονταν επί μήνες για την Συμφωνία.

«Βόρεια Μακεδονια καλώς ήρθες στη ζωή μας» το σαφές μήνυμά του, που έχει αναρτηθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Αναλυτικά αναφέρει: «Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα. Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κούραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία.Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των 2 λαών. Βόρεια Μακεδονία καλώς ήρθες στη ζωή μας. Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή».

Δείτε τα σχετικά tweets του Νίκου Κοτζιά 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Τσίπρας: Συγχαρητήρια στον Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση

ΠΓΔΜ: Πέρασε με 81 «Ναι» η συνταγματική αναθεώρηση