Πάπας για εκτρώσεις: Eίναι σαν να προσφεύγεις σε έναν επαγγελματία δολοφόνο για να λύσεις ένα πρόβλημα10 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:01 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:01 μμ


Ο πάπας Φραγκίσκος και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προσπαθεί να δείχνει ένα πιο σύγχρονο πρόσωπο το τελευταίο διάστημα, όμως η άποψη του για τις εκτρώσεις δημιουργησε σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Πάπας έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι οι γυναίκες που κάνουν έκτρωση ότι είναι σαν να  «προσλαμβάνουν» έναν πληρωμένο δολοφόνο…

«Είναι δίκαιο να εξαλείφεις μια ανθρώπινη ζωή για να λύσεις ένα πρόβλημα;»

«Η διακοπή μιας εγκυμοσύνης είναι σαν να εξαλείφεις κάποιον. Είναι δίκαιο να εξαλείφεις μια ανθρώπινη ζωή για να λύσεις ένα πρόβλημα;» διερωτήθηκε ο Ποντίφικας απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Είναι σαν να προσλαμβάνεις έναν πληρωμένο δολοφόνο»

«Το να ξεφορτώνεσαι ένα ανθρώπινο ον, είναι σαν να προσφεύγεις σε έναν επαγγελματία δολοφόνο για να λύσεις ένα πρόβλημα», σημείωσε επίσης κατά την ομιλία του, που ήταν επικεντρωμένη στη βιβλική εντολή «ου φονεύσεις».

Η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται

Ο Πάπας επέκρινε επίσης «την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής» εξαιτίας των πολέμων, της εκμετάλλευσης του ανθρώπου και του αποκλεισμού, προτού προσθέσει στον κατάλογο αυτό την άμβλωση «στο όνομα της διαφύλαξης άλλων δικαιωμάτων».
«Όμως πώς μια πράξη που αφαιρεί μια αθώα ζωή μπορεί να είναι θεραπευτική, πολιτική ή πολύ απλά ανθρώπινη;» διερωτήθηκε ο Ποντίφικας.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Συγκλονιστική φωτογραφία με νύφη στο μνήμα του αγαπημένου της κάνει το γύρο του διαδικτύου (photos)