Παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα αποδέχεται τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο (video)19 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 8:08 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:11 μμ


Νέα πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα αποδέχεται τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υποστηρίζοντας ότι «οι χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχουν σιγά σιγά αποδεχτεί το καθεστώς που κυρήξαμε δείχνοντας την αποφασιστικότητά μας».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Ερντογάν: Στο πραξικόπημα μου πρότειναν να διαφύγω σε ελληνικό νησί

Για το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016, μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Sigmalive, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου τού προτάθηκε να διαφύγει στην Ελλάδα, όμως εκείνος αρνήθηκε.

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω»», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των βουλευτών του κόμματός του και όσων παρακολουθούσαν την ομιλία του, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε ότι «αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, σε εκείνο το σημείο επιτέθηκε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι την ώρα που εκείνος αγωνιζόταν κατά των πραξικοπηματιών ο Κιλιντζάρογλου έπινε καφέ στο σπίτι του. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ξεκίνησε μια φημολογία για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία, ύστερα από ένα σαρωτικό μπαράζ συλλήψεων οπαδών του Γκιουλέν, από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Προκαλεί ο Ερντογάν: Θέμα χρόνου να επιχειρήσουμε στην Ιντλίμπ