Παρίσι: Ισχυρή έκρηξη στο 9ο διαμέρισμα – Πολλοί τραυματίες (video)12 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:44 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:39 μμ


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ένα αρτοποιείο γύρω στις 09:00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας), το πρωί του Σαββάτου στην οδό Τρεβίζ, στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε πολλές προθήκες καταστημάτων στην περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση και δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο.

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, επτά έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι έντεκα πιο ελαφρά, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα κατάστημα την οποία ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Πιθανότερη αιτία για το συμβάν φαίνεται να είναι η διαρροή αερίου. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού βρίσκεται στο σημείο.

ύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα. Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο πυροσβέστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για την ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Συναγερμός στη Γερμανία: Ναζιστικές επιθέσεις με βόμβες σε επτά δικαστήρια