ΠΓΔΜ: Στις 16.00 τελικά η συνεδρίαση για τις συνταγματικές τροπολογίες11 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:41 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:41 μμ


Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 13:00 ωστόσο μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μεταδίδουν ότι θα ξεκινήσει τελικά στις 16:00. 

Καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ σχετικά με τις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 13:00 ώρα Ελλάδας, ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μεταδίδουν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει τελικά στις 16:00.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές που χρειαζόταν

Σύμφωνα με αυτά, η καθυστέρηση οφείλεται σε συνάντηση που έχει αυτήν την ώρα ο Ζόραν Ζάεφ με τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «BESA», Μπιλάλ Κασάμι,προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξη των δύο βουλευτών που διαθέτει το κόμμα, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές).

Άλλα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, μεταδίδουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ακόμη και χωρίς τη στήριξη των δύο βουλευτών του «BESA», η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφαλίζει πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή. Ωστόσο, όλες αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται επίσημα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος διέκοψε τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ λόγω των εξελίξεων στα Σκόπια.

«Αν δεν έχουμε εικόνα από τα Σκόπια δεν θα γίνει τίποτα, ούτε η συνάντηση με τον Τσίπρα, ούτε η συνέντευξη στο Star. Μην πιστεύετε τίποτα από αυτά που γράφονται», πρόσθεσε.

Στον αέρα φαίνεται πως βρίσκεται και το προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα «ραντεβού» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος είπε σε δημοσιογράφους «είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μία εμπλοκή στα Σκόπια και μέχρι να αρθεί η εμπλοκή είπαμε να αναβάλλουμε τη συνάντησή μας».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Καμμένος δήλωσε: «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στη θυελλώδη έναρξη της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών της Βουλής που συζητούν την επίμαχη τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16.