Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ: Η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις διεθνείς συνθήκες9 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:45 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:53 πμ


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Σε συνέντεξή του στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» ο Ακάρ κατηγόρησε τη χώρα μας ότι έχει παραβιάσει διεθνείς συνθήκες, ενώ εκτόξευσε και νέεες απειλές.

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια», δήλωσε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στην Κύπρο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κανείς δεν θα πρέπει «τεστάρει τη δύναμη» της Τουρκίας.

«Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπριων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Νέα τουρκική πρόκληση: Γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες μεταξύ Καστελόριζου και Λιβύης (video)