Προκαλεί ο Ερντογάν: Όσο πετάνε ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, θα πετάνε και δικά μας15 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:48 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:48 μμ


Στις εντάσεις στο Αιγαίο, που γίνονται όλο και πιο συχνές, αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας για άλλη μία φορά εριστικό και επιθετικό ύφος.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο «Ηaberturk» το βράδυ της Πέμπτης ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους πυραύλους S-300 της Ελλάδας και τόνισε ότι η Τουρκία θα αγοράσει S-400 και θα τους ενεργοποιήσει.

«Όταν κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας απογειώνονται στο Αιγαίο, βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε και τα δικά μας τότε λένε “γιατί τα απογειώσατε”!», είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τι σημαίνει δηλαδή; Αυτά δεν είναι τουριστικά αεροπλάνα. Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάιδαρό μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Η Τουρκία απαντά στην ΕΕ: Για μας δεν σημαίνει τίποτα η απόφαση