Πρόκληση Τσαβούσογλου: Γεωτρήσεις μαζί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας18 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:41 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:41 μμ


Για «γεωτρήσεις μαζί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας», έκανε λόγο στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου, επαναλμβάνοντας τις γνωστές απειλές που χρησιμοποιεί η Άγκυρα για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, επέμεινε ότι η Τουρκία όχι μόνο θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις σε περιοχές που θεωρεί ότι ανήκουν στο Βόρειο τμήμα της Κύπρου, αλλά και ότι δίπλα στα ερευνητικά πλοία θα βρίσκονται πολεμικά πλοία και οι ήρωες Τούρκοι στρατιώτες.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην Βουλή είπε:

«Υπενθυμίζω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ».

Μια από τις εθνικές υποθέσεις της Τουρκίας, είπε, είναι και η Κύπρος, προσθέτοντας, ότι χρειάζονται ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.

Για τους υδρογονάνθρακες είπε ότι η θέση της Τουρκίας είναι καθαρή. Ανέφερε ότι «θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στα πεδία που έχει προσκαλέσει η (δήθεν) τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου και στην ΑΟΖ που παλαιότερα είχε καταγραφεί στον ΟΗΕ. Τέλος, είπε ότι «πλέον έχουμε και γεωτρύπανο. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα εκεί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας».

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Προκαλεί ο Ακάρ: Θα προστατεύουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Κύπρο

Τσαβούσογλου: Οι ΗΠΑ «ξεσκονίζουν» 15 πολιτείες για τους οπαδούς του Γκιουλέν