Προβοκάτσια στο «Φατίχ» με «άρωμα» Ιμίων17 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:53 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:53 πμ
FATIH


Προβοκάτσια «αλά Ίμια» στήνει η Άγκυρα, χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά Τούρκους δημοσιογράφους για τους σκοπούς της. Στο γεωτρύπανο «Φατίχ», πού βρίσκεται ανοιχτά της Πάφου, ανέβηκε ο γνωστός δημοσιογράφος του τουρκικού καναλιού CNNTurk Τζουνέιτ Οζντεμίρ, μεταδίδοντας… θριαμβικά ρεπορτάζ. Σχολιάζει, μάλιστα, με θράσος πως μόλις βρεθεί φυσικό αέριο η Τουρκία θα χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι.

Διόλου τυχαία, στο στημένο ρεπορτάζ η κάμερα του τουρκικού καναλιού στρέφεται προς τη φρεγάτα «Γκαζιάντεπ», η οποία μαζί με άλλες τουρκικές φρεγάτες πλέουν δίπλα στο πλωτό γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο δημοσιογράφος φαίνεται πως πήγε «συστημένος» στο σημείο της γεώτρησης από το τουρκικό κατεστημένο με πριβέ πτήση ελικοπτέρου από την Αττάλεια.

Στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι «το «Φατίχ» εργάζεται αδιάκοπα, 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα», προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο, το οποίο διαθέτει πύργο ύψους 100 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και άλλα 3.000 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Αναφέρει επίσης ότι, παρότι οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες, το γεωτρύπανο έχει σταθεροποιηθεί, συνεχίζοντας τις εργασίες του.

Εν τω μεταξύ, σε fake λογαριασμό, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, εμφανίζεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να ανεβάζει νεοοθωμανικές φαντασιώσεις. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται χάρτες που εμφανίζουν όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και ελληνικά νησιά, καθώς και τη Θράκη ενταγμένα στον «τουρκικό κόσμο», με αφορμή τη συνάντηση του «τουρκικού κόσμου» και των εκδηλώσεων στο Αζερμπαϊτζάν. Η Θεσσαλονίκη μάλιστα αναφέρεται ως «Selanik», ενώ, εκτός από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο, ως τουρκικά εδάφη παρουσιάζονται μέρος της Βουλγαρίας, μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ, παραπέμποντας έτσι στα γεωγραφικά όρια της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σε άλλον χάρτη, που δημοσιεύεται στον ίδιο λογαριασμό, έχει καλυφθεί η ελληνική Θράκη με τη σημαία της λεγόμενης «Αυτόνομης Κυβέρνησης της Δυτικής Θράκης».

Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει, πάντως, πως οι αναρτήσεις αυτές έχουν γίνει από τον επίσημο λογαριασμό του Ακάρ.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Τουρκία: Αντίποινα για τις κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Τραμπ