Σφαγή στη Νέα Ζηλανδία: Τα ανατριχιαστικά λόγια του μακελάρη πριν την επίθεση15 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:36 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:37 πμ


Ανατριχιαστικά είναι τα λόγια του 28χρονου δράστη της αιματηρής επίθεσης σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία, που σκόρπισε τον θάνατο σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους.

“Ας ξεκινήσει το πάρτι” είπε ο 28χρονος μέσα στο αυτοκίνητό του, φορώντας κράνος και στολή και έχοντας ενσωματωμένη κάμερα πάνω του για να καταγράψει το μακελειό.

Ο Έλληνας πρόξενος στη Νέα Ζηλανδία Γιώργος Νεονάκης ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως από έως τώρα στοιχεία δεν υπάρχουν Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής θύματα ή τραυματίες από τις επιθέσεις. 

“Είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας” είπε, ενώ τόνισε πως ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί ακριβώς και έδρασαν οι δράστες. Ωστόσο σχολιάζοντας το φρικιαστικό βίντεο από την live μετάδοση του τρομοκράτη που μπήκε σε τζαμί και εκτέλεσε όποιον έβλεπε μπροστά του, ο κ. Νεονάκης είπε πως ο δράστης με απόλυτη ψυχραιμία έφτασε στο τέμενος, εκτέλεσε τον κόσμο και στη συνέχεια ξαναμπήκε στο αυτοκίνητό του, πήρε δεύτερο όπλο και συνέχισε την επίθεση.

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε στο GPS τη διεύθυνση του επόμενου τεμένους που είχε βάλει στο στόχο. Κατευθύνθηκε εκεί και συνέχισε τις δολοφονίες. Η αστυνομία δεν πρόλαβε να τον σταματήσει.

40 νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες

H πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Αρντερν ενημέρωσε ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 40 (30 στο Αλ Νουρ και 10 στο Λίτγουντ), ενώ υπάρχουν και 20 τραυματίες. Συμπλήρωσε επίσης ότι μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως «τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία ανέφερε πως συνέλαβε έναν ύποπτο, αλλά δεν είναι βέβαιη αν και πόσοι άλλοι ένοπλοι υπάρχουν. Ανέπτυξε μεγάλη δύναμη στο κέντρο της πόλης. Προέτρεψε τους πιστούς να αποφεύγουν να πάνε στα τεμένη αυτή την ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους σε «όλη» τη χώρα. «Εξ όσων γνωρίζουμε», τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα σε δύο τεμένη, ανέφερε ο ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας Μάικ Μπους.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Σφαγή στη Νέα Ζηλανδία: 28χρονος μακελάρης θέρισε κόσμο – 40 νεκροί (photos-video)