Σκοπιανά ΜΜΕ: Εξασφαλίζει τους 80 βουλευτές για τις συνταγματικές αλλαγές ο Ζάεφ11 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:15 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:16 μμ


Τον απαιτούμενο αριθμό των 80 βουλευτών, με τον οποίο θα εξασφαλίσει την αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ, φέρεται να εξασφάλισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η σερβική ραδιοτηλεόραση RTS.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του σκοπιανού ALSAT-M, που αναμετέδωσε η RTS, 11 βουλευτές της αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE συγκεκριμένα, συμφώνησαν να υποστηρίξουν αλλαγές στο Σύνταγμα και έτσι η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών.

Τις πληροφορίες του αλβανόφωνου δικτύου έσπευσε να διαψεύσει το VMRO ωστόσο, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες. «Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του VMRO, Dimce Arsovski και πρόσθεσε: «Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε, και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ακόμα αναφορές σκοπιανών ΜΜΕ ότι αρκετοί πρώην αξιωματούχοι του VMRO-DPMNE έχουν εμπλακεί προκειμένου να πείσουν τους βουλευτές του κόμματος να υποστηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές.

Τη Δευτέρα η συζήτηση

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ξεκινά τη Δευτέρα τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή της συμφωνίας για το νέο όνομα της χώρας.

Μετά το δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου αμφισβητείται από την αντιπολίτευση, η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο θα είναι η δεύτερη προσπάθεια να επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.