Σοκάρουν οι καταθέσεις και η ομολογία για το διπλό φονικό στην Κύπρο5 Μαΐου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:08 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:39 μμ


Σοκ προκαλεί η κατάθεση της νεαρής συντρόφου του 33χρονου που ομολόγησε το φρικτό διπλό έγκλημα στην Κύπρο.

Η Σάρα Σίαμς, 21 ετών, ισχυρίζεται ότι ήθελε να τον εγκαταλείψει, αλλά φοβόταν γιατί ο 33χρονος είχε γίνει πολύ βίαιος. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι η συμπεριφορά του άλλαξε από τη χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 33χρονος, αν και γνώριζε ότι εκείνη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας με αφόρητους πόνους, της ασκούσε σωματική και σεξουαλική βία, αδιαφορώντας για την κατάστασή της.

Τι ομολόγησε ο 33χρονος

Εντωμεταξύ η ομολογία του 33χρονου έλυσε το γρίφο του στυγερού φονικού με θύματα τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, 59 ετών.

Ο Λοϊζος Τζιωνής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ανακρινόμενος αποκάλυψε ότι μπήκε στο σπίτι από το παράθυρο του πάνω ορόφου. Έγινε όμως αμέσως αντιληπτός από την 59χρονη, η οποία βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της, και όταν εκείνη άρχισε να φωνάζει δυνατά, της επιτέθηκε με αποτέλεσμα να την σκοτώσει με πολλαπλές μαχαιριές.

Ο σύζυγός της, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο, άκουσε τις φωνές και έτρεξε για βοήθεια και τότε, ο 33χρονος, ίσως και υπό την επήρεια ναρκωτικών, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των υπολοίπων συλληφθέντων για την υπόθεση, τον κατέσφαξε με δεκάδες μαχαιριές.

Στην συνέχεια άρχισε να αναζητά το χρηματοκιβώτιο, το οποίο όμως δεν βρήκε, καθώς το είχαν μετακινήσει από καιρό τα θύματα . Εκείνη την ώρα ήταν που ξύπνησε τον 15χρονο γιο των θυμάτων και του ζήτησε να ξεκλειδώσει για να μπει στο σπίτι και ο συνεργός του.

Ο κατ’ ομολογία δράστης στο τέλος της κατάθεσής του στο δικαστήριο ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, ενώ υπέδειξε στους ανακριτές και τον δρόμο διαφυγής του.