Στόλισαν καφετέρια με φωτογραφία του Μουσολίνι!

Έξαλλη πελάτισσα κάλεσε την αστυνομία12 Αυγούστου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 8:17 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:44 μμ


Κι όμως ακόμα και σήμερα οι φωτογραφίες του Μουσολίνι υπάρχουν και μάλιστα σε… καφετέριες. Ενοχλήθηκε και καλά έκανε, μία νεαρή πελάτισσα καφετέριας στην Σικελία και κάλεσε την αστυνομία να κατεβάσει φωτογραφίες του Μπενίτο Μουσολίνι.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύονταν από τη φράση του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι : “Δεν φοβάμαι τον εχθρό που μου επιτίθεται. Φοβάμαι τον ψεύτικο φίλο που με αγκαλιάζει”, είχε τοποθετηθεί στο σημείο του καταστήματος όπου πωλούνται και τσιγάρα.

Οι καραμπινιέροι που κατέφτασαν, υποχρέωσαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να βγάλει τις φωτογραφίες και τον κατήγγειλαν για εξύμνηση του φασισμού, κάτι που απαγορεύει η ιταλική νομοθεσία.

Νοσταλγοί του Μουσολίνι

Ακροδεξιά οργάνωση της Σικελίας έκανε γνωστό ότι θέλει να αναλάβει τα έξοδα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, θεωρώντας ότι η νομική δίωξη σε βάρος του “είναι αποτέλεσμα μιας ψεύτικης και υποκριτικής κοινωνίας”.

“Γεγονότα σαν και αυτό με την ανάρτηση της φωτογραφίας, με κάνουν να νιώθω ντροπή όταν επιστρέφω στη Σικελία, την ιδιαίτερη πατρίδα μου”, απάντησε μέσω Facebook η νεαρή κοπέλα η οποία κάλεσε τους αστυνομικούς.