Στους διεθνείς οργανισμούς προσφεύγει η Κύπρος για τον Τουρκοκύπριο που ομολόγησε εκτελέσεις αμάχων29 Μαΐου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:16 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:16 μμ


Σε σύσκεψη υπό την προεδρία του επιτρόπου προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα, Φώτη Φωτίου, εξετάστηκε η ομολογία Τουρκοκύπριου για την εκτέλεση Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων τις ημέρες της τουρκικής εισβολής του 1974.

Πρόκειται για τον Tουργούτ Γεναγκραλί, 84 ετών, ο οποίος το 1974 ήταν αξιωματικός στην περιοχή Μεσαορίας.

Σε συνέντευξη στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Afrika» περιέγραψε τις σφαγές ανυπεράσπιστων ανθρώπων και καυχήθηκε ότι ο ίδιος «κανόνιζε» τους αιχμάλωτους «γκιαούρηδες».

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, του υπουργείου Εξωτερικών, της Αστυνομίας και της Επιτροπής για αγνοούμενα πρόσωπα.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι στην σύσκεψη έγινε σε βάθος ανταλλαγή απόψεων και εκφράστηκαν απόψεις και εισηγήσεις για το χειρισμό της υπόθεσης. Ανέφερε δε ότι θα γίνει καταγγελία σε διεθνείς οργανισμούς.

«Σε αυτό το στάδιο παραμένουμε έως εδώ και στην πορεία, εάν προκύψει οτιδήποτε το οποίο έχουμε κατά νουν, θα υπάρξει ενημέρωση» προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Σοκ: Τουρκοκύπριος περιγράφει πώς εκτελούσε άμαχους Ελληνοκύπριους το 1974 (videos)