Τον Μάιο η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ23 Φεβρουαρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:01 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:03 μμ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανοίξουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι σε επαφή με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και θα μιλήσει εάν και όταν υπάρξει μια ανακοίνωση εκ μέρους της Ουάσινγκτον για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πέρυσι, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, θέτοντας έτσι σε κίνηση την μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Με αφορμή αυτήν τη δήλωση ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ Ίσραελ Κατζ συνεχάρη τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταφορά της πρεσβείας που θα συμπέσει με την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυση του κράτους.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό! Η πιο δίκαιη και σωστή κίνηση. Ευχαριστούμε, φίλε!» έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Το Ισραήλ γιορτάζει φέτος την επέτειο της ίδρυσής του, το 1948 στις 19-20 Απριλίου. Η νέα χώρα είχε αναγνωριστεί από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν στις 14 Μαΐου του ίδιου έτους.