Τραγωδία στη Βραζιλία: Κατάρρευση δύο τετραώροφων κτιρίων – Δύο νεκροί (video)12 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:24 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:24 μμ


Μια νέα τραγωδία συγκλόνισε την Παρασκευή 12 Απριλίου τους κατοίκους των φτωχών συνοικιών με τις φαβέλες, στα δυτικά προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Εκεί, δύο τετραώροφα κτίρια της συνοικία Ιτανιάνγκα, που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ρίο, κατέρρευσαν, μην μπορώντας να αντέξουν τις ζημιές που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των καταρρακτωδών βροχών που ταλάνιζαν την περιοχή τις προηγούμενες μέρες. Δύο τουλάχιστον άνθρωποι που ήταν μέσα στα κτίρια έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι αρχές έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Οι δύο, προς το παρόν, νεκροί, έρχονται να προστεθούν στους ήδη δέκα νεκρούς στην περιοχή από την αρχή της βδομάδας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον δήμο, οι δύο οικοδομές είχαν χτιστεί αυθαίρετα.

Πολλές από τις φτωχές συνοικίες του δυτικού Ρίο ελέγχονται από εγκληματικές οργανώσεις. Μια πηγή εσόδων για τις ομάδες αυτές είναι και η παράνομη ιδιοποίηση και πώληση κτιρίων.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός – Φόβοι για τσουνάμι