Τσαβούσογλου: Το 2018 μπορεί να είναι κρίσιμη χρονιά για το Κυπριακό

2
epa05366192 Visiting Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu talks to the press after a meeting with his Sri Lankan counterpart, at the Foreign Ministry in Colombo, Sri Lanka, 15 June 2016. The Turkish Foreign Minister is on a three-day official visit to Sri Lanka marking the beginning of forging stronger relations between the two countries. Foreign Minister Cavusoglu is to also meet Sri Lanka’s Minister of Development Strategies and International Trade Malik Samarawickrema and sign a memorandum of understanding for cooperation between the two Foreign Ministries on diplomatic training, exchange of information and documentation. EPA/M.A.PUSHPA KUMARA

«Κρίσιμη χρονιά μπορεί να είναι το 2018», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι πρέπει μαζί με την τουρκοκυπριακή ηγεσία να λάβουν αποφάσεις για το τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, γι’αυτό και χρειάζεται να σχηματιστεί «κυβέρνηση» το συντομότερο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενημερώνοντας την επιτροπή εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, είπε ότι το 2017 ήταν μια χρήσιμη χρονιά για την Κύπρο και ότι κατέβαλαν προσπάθειες για μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

«Υπάρχει απαισιοδοξία για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές στην ΤΔΒΚ. Ελπίζω να αφήσουν στην άκρη δηλώσεις όπως «δεν πάμε για συμμαχία» και να σχηματιστεί κυβέρνηση. Και εμείς να κάνουμε τα βήματά μας σχετικά με την ΤΔΒΚ, αλλά και την απόφαση για το τί θα κάνουμε με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πρέπει να την λάβουμε μαζί» ανέφερε. Από αυτή την άποψη «το 2018 μπορεί να είναι κρίσιμη χρονιά», εκτίμησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.