ΥΠΕΞ Τουρκίας: Έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα24 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 9:34 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:35 μμ


Για «ετοιμότητα της Τουρκίας να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναβιώσει όλους τους διαύλους διαλόγου με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των διερευνητικών συνομιλιών και είναι προετοιμασμένη να ξεκινήσει έναν νέο δίαυλο διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως δεν αποκλείει κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου.

«Θα θέλαμε να εξετάσουμε το ζήτημα της παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μαζί με τις άλλες διαφορές στο Αιγαίο, με σκοπό την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Με τον τρόπο αυτό δεν αποκλείουμε κάθε μέσο ειρηνικής διευθέτησης να συμφωνηθεί αμοιβαία και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου», ισχυρίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τον Σαράτζ (video)

Μητσοτάκης: H Ευρώπη να δείξει περισσότερη προσοχή στο τι συμβαίνει στη δική μας γωνιά