Υπόθεση Κασόγκι: Αναμένει τη συνεργασία του Ριάντ η Άγκυρα1 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:31 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:31 μμ


Στενή συνεργασία από τις σαουδαραβικές αρχές για να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες σχετικά με την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αιτήθηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Μιλώντας από την Άγκυρα, ο Γκιουλ είπε ότι τα ερωτήματα της Τουρκίας για τον φόνο, που διαπράχθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη, θα πρέπει να απαντηθούν από τις αρχές του Ριάντ.

Επανέλαβε επίσης ότι η Άγκυρα δεν έχει βρει ακόμη το πτώμα του Κασόγκι.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε χθες ότι η δολοφονία του Κασόγκι δεν θα μπορούσε να διαπραχθεί χωρίς να έχουν δοθεί οδηγίες «από ανώτερο επίπεδο» στο Ριάντ και διατύπωσε αμφιβολίες σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του Ριάντ ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες χαρακτηρίζουν «προμελετημένο» το έγκλημα, ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και το πτώμα του διαμελίστηκε.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης: Ο Κασόγκι στραγγαλίστηκε μέσα στο προξενείο

Υπόθεση Κασόγκι: Έφυγε από τη Σαουδική Αραβία ο γιος του – Πώς «ξέφυγε»