Υπόθεση Σκριπάλ: Ένταλμα σύλληψης για δυο Ρώσους από την Βρετανία5 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:37 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:45 μμ
Υπόθεση Σκριπάλ


Υπόθεση Σκριπάλ: Ένταλμα σύλληψης για δυο Ρώσους έβγαλαν σήμερα Βρετανοί εισαγγελείς, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες τους. 

Οι Βρετανοί εισαγγελείς δήλωσαν την Τετάρτη ότι έχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για δυο Ρώσους πολίτες ότι συνομώτησαν για να σκοτώσουν τον πρώην Ρώσο κατάσκοπο Σεργκέι Σκρίπαλ και την κόρη του Γιούλια στην Αγγλία τον Μάρτιο με κάνοντας χρήση του νευρικού παράγοντα Novichok.

Ζήτησαν την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος για τους δύο Ρώσους: Τον Αλέξανδρο Πετρόφ και τον Ρουσλάν Μοσχίροφ.

Παράλληλα τόνισαν ότι δεν θα υποβάλλουν αίτημα έκδοσής τους στην Ρωσία, καθώς το Σύνταγμα της χώρας δεν επιτρέπει την έκδοση Ρώσων υπηκόων, δήλωσε σχετικά Βρετανίδα αξιωματούχος.

Η αστυνομία λέει ότι οι δυο άνδρες, πήγαν αεροποριώς από τη Μόσχα στο Λονδίνο με ρωσικά διαβατήρια δυο μέρες πριν τον δηλητηριασμό στις 4 Μαρτίου.

Τα αδικήματα με τα οποία κατηγορούνται αφορούν συνωμοσία για τη δολοφονία του Σεργκέι Σπρίπαλ,  απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σπρίπαλ και της κόρης τους Γιούλια Σπρίπαλ και Νικ Μπέιλι, τη χρήση και κατοχή του Novichok κατά παράβαση του νόμου περί όπλων και χημικών, και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης από πρόθεση.