Ζάεφ: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της ΠΓΔΜ26 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:04 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:24 πμ


«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της ΠΓΔΜ και πλέον κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα της που είναι μακεδονική», υποστήριξε σήμερα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.

Ο Ζ. Ζάεφ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα του θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και υποστήριξε ότι θα βρεθούν οι 80 βουλευτές που απαιτούνται για την τρίτη ψηφοφορία στην Βουλή της ΠΓΔΜ.

«Περιμένω 86 με 90 ψήφους. Φυσικά οι βουλευτές θέλουν να δώσουν τα σχόλιά τους και τις παρατηρήσεις τους και στο τέλος θα εκφράσουν τις θέσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ενισχύουμε την αξιοπρέπεια μας ως χώρα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε την ταυτότητα ούτε τηνγλώσσα μας που είναι μακεδονική. Ανοίγουμε τις προοπτικές μας και πιστεύω ότι η ΠΓΔΜ θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», δήλωσε ο Ζ. Ζάεφ.

Όπως τόνισε, η τελική φάση της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή της ΠΓΔΜ θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών έχει μόνο πλεονεκτήματα για τους λαούς μας

Τούρκοι ισχυρίζονται ότι χάκαραν το ΥΠΕΞ – Διαψεύδει η ελληνική πλευρά (video)

Οι ευχές του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στις Ένοπλες Δυνάμεις