Ζευγάρι στο Μεξικό ομολόγησε τη δολοφονία 20 γυναικών9 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 8:35 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:35 πμ


Ζευγάρι μεξικανών, φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία 20 γυναικών, όπως μεταδίδουν τα μεξικάνικα ΜΜΕ, όταν συνελήφθη στο προάστιο Εκατεπέκ του Μεξικού.

Το ζευγάρι την ώρα που συνελήφθη μετέφερε με βρεφικό καροτσάκι ανθρώπινα λείψανα.

Επικαλούμενη εισαγγελική έκθεση, η εφημερίδα «El Universal», έγραψε ότι ο άνδρας παραδέχθηκε επίσης ότι βίασε πολλά από τα θύματα και ότι πούλησε όργανά τους.

Το ζευγάρι, το οποίο ως τώρα οι αρχές υποπτεύονταν πως εμπλεκόταν στους φόνους τουλάχιστον 10 γυναικών, συνελήφθη την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο Εκατεπέκ, βορειοανατολικό προάστιο της μεξικανικής πρωτεύουσας διαβόητο για τα βίαια εγκλήματα που διαπράττονται εκεί, ιδιαίτερα με θύματα γυναίκες.

Στη διάρκεια μιας πρώτης ανάκρισης στη φυλακή όπου μετήχθη, ο άνδρας ομολόγησε ότι διέπραξε διπλάσιους φόνους από αυτούς που του πρόσαπταν οι αρχές. Παραδέχθηκε ακόμη πως πούλησε ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι δύο μηνών, κόρη ενός από τα θύματα, σε ένα άλλο ζευγάρι, που επίσης έχει συλληφθεί από τις αρχές.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ένας νεκρός από ανταλλαγή πυροβολισμών στην Τουλούζη

 

Σε έρευνες στα ακίνητα του ζευγαριού οι αρχές βρήκαν ανθρώπινα λείψανα μέσα σε τσιμέντο και μέσα σε ένα ψυγείο, τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Όπως έγραψε η «El Universal», επικαλούμενη ψυχιατρική εξέταση που υπεβλήθη σε δικαστή, ο άνδρας φέρεται να πάσχει από «ψυχική διαταραχή» – «ψύχωση» και «διαταραχή προσωπικότητας» – ενώ η γυναίκα πάσχει εκ γενετής από «ψυχική διαταραχή» και «ντελίριο». Ωστόσο σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο «και οι δύο είναι ικανοί να κάνουν τη διάκριση μεταξύ σωστού και λάθους».

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, το ένα από τα οποία μικρής ηλικίας.

 

Μετά την ανακοίνωση της σύλληψης, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Εκατεπέκ, κρατώντας στα χέρια κεριά και λευκά άνθη και ζητώντας από τις αρχές να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν οι δολοφονίες γυναικών.

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Χορευταράς και ο Γιούνκερ – Ζήλεψε την Μέι (video)