Μπισκοτάκι θα πάρετε;



24 Ιανουαρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:23 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:23 μμ

Ενα μπισκότο τραγανό, ζουμερό, σοκολατένιο είναι το ιδανικό συνοδευτικό σε μια κουβέντα μεταξύ φίλων ή στην ανάγνωση του αγαπημένου μας βιβλίου. Η Ερμιόνη Τυλιπάκη τα λατρεύει κι είναι αυτή που μαγειρεύει, φωτογραφίζει και γράφει τα -μακροσκελή συνήθως- κείμενα για τις συνταγές που παρουσιάζονται στο blog της (theonewithallthetastes.com) και τις μοιράζεται με το «New Page».

Της Κατερίνας Γιοσμά[email protected]

 

Ακολουθήστε την Ερμιόνη σε Instagram και Pinterest για να μαθαίνετε πρώτοι τις νέες συνταγές της αλλά και προτάσεις από άλλους bloggers, Ελληνες και ξένους

Μπισκότα με 4 σοκολάτες και καραμέλα

Αποκλείεται να φάμε μόνο ένα!

Μερίδες: 18-20 μεγάλα μπισκότα

Υλικά:

160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

160 γρ. ζάχαρη καστανή

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 αυγά μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

156 γρ. άνθος αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα (θέλουμε τη σκόνη, όχι την κρέμα που προκύπτει μετά την προσθήκη γάλακτος)

35 γρ. κακάο

260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη

18-20 καραμέλες γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και το κακάο, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και δουλεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Τέλος, προσθέτουμε τα δύο είδη σοκολάτας και τα ενσωματώνουμε κι αυτά χρησιμοποιώντας το μίξερ. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μεγαλούτσικες μπάλες. Βυθίζουμε από μία καραμέλα στο κέντρο κάθε μπάλας και με τα χέρια μας δουλεύουμε τη ζύμη ούτως ώστε η καραμέλα να καλυφθεί πλήρως. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα πιέζουμε απαλά με το χέρι μας και τα ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 15-17 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχουν σταθεροποιηθεί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.

 

Μπισκότα με nutella, φουντούκι και βρώμη

Διατηρήστε τα στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση

Μερίδες: 20 μπισκότα

Υλικά:

160 γρ. βούτυρο

100 γρ. φουντούκι, ελαφρά καβουρδισμένο

80 γρ. ζάχαρη

100 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες

50 γρ. κακάο

180 γρ. βρώμη σε νιφάδες

20 γρ. καρύδα τριμμένη

3 κ.σ. nutella

2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε στο μούλτι το καβουρδισμένο φουντούκι, προσέχοντας να μην το κάνουμε σκόνη. Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βράζουμε το μείγμα για 1 λεπτό (ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που ξεκινά ο βρασμός). Στη συνέχεια προσθέτουμε τη nutella και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη βρώμη, την καρύδα και το φουντούκι (κρατάμε δύο κουταλιές στην άκρη για διακόσμηση). Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μπαλάκια με διάμετρο περίπου 3 εκ. και τα ακουμπάμε στον πάγκο εργασίας μας, στον οποίο έχουμε απλώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας για να ανοίξουν και διορθώνουμε το σχήμα τους. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τα υπόλοιπα φουντούκια.

 

Μπισκότα βουτύρου με βρώμη και σοκολάτα

Τρώγονται καλύτερα κρύα

Μερίδες: 22 μπισκότα

Υλικά:

170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

70 γρ. ζάχαρη άχνη

175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

75 γρ. νιφάδες βρώμης

1/4 κ.γλ. αλάτι

1 βανιλίνη

100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ μόλις ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα με μια ελαστική σπάτουλα. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (υπολογίζουμε η διάμετρός τους να είναι 2,5 εκ.) και τα τοποθετούμε στο ταψί. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας για να πλατύνουν. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.