Αχτσιόγλου: Τι σημαίνει για τα εργασιακά η έξοδος από τα μνημόνια (video)21 Αυγούστου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 10:43 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:45 μμ


Η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ3 αναφέρθηκε στο τι σημαίνει για τα εργασιακά η έξοδος από τα μνημόνια 

Για επαίσχυντη αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ , η οποία διαψεύδεται συνεχώς έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3.

«Τα μνημόνια τελείωσαν είτε αυτό αρέσει, είτε όχι στην αντιπολίτευση», σχολίασε η υπουργός. Η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε επίσης τι σημαίνει για τα εργασιακά η έξοδος από τα μνημόνια.

«Το πρώτο και διαρκές στοίχημα είναι η μείωση της ανεργίας», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου και υπενθύμισε ότι ήδη βρίσκεται κάτω από το 20% – 7 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι το κέντρο βάρους θα πέσει στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, δηλαδή στους ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας και είναι μακροχρόνια άνεργοι, χτίζοντας προγράμματα εγγυημένης απασχόλησης στον Δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Εργασίας επικεντρώνεται στους νέους ανθρώπους και το υψηλά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης και στον ιδιωτικό τομέα. Είπε επίσης ότι στόχος είναι η δημιουργία κινήτρων για τους Έλληνες επιστήμονες που έχουν φύγει στο Εξωτερικό, ώστε αυτοί να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχει κλείσει ήδη εντός προγράμματος, και στη συνέχεια θα επεκταθεί στη σύναψη κλαδικών συμβάσεων.

Η κ. Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι θα γίνει αύξηση του κατώτατου μισθού, που όπως εκτιμά θα αποτελέσει το έναυσμα για να ανέβουν συνολικά οι μισθοί.

Τέλος αναφέρθηκε στην πάταξη της μαύρης εργασίας, τόσο νομοθετικά όσο και μέσω ελέγχων.

 

Συνέντευξη στην ΕΡΤ3 και την Georgia Lotsopoulou

Geplaatst door Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou op Dinsdag 21 augustus 2018