Αναδρομικά: Τα σενάρια για την επιστροφή τους (video)10 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:59 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:18 μμ


Συνεχείς είναι σύμφωνα με το Open, οι συσκέψεις στο υπουργείο Εργασίας, το τελευταίο διάστημα, για τα αναδρομικά και τα ενδεχόμενα σενάρια για την επιστροφή τους.

Το κόστος των αναδρομικών υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ και αφορά την περίοδο από τον Ιούνιο του 2015 -όταν βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές- μέχρι και τον Μάιο του 2016 – όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι περικοπές που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές αγγίζουν πάνω από 1.200.000 συνταξιούχους.

Τα ποσά που διεκδικούνται θα κυμαίνονται από 600 μέχρι 7.000 ευρώ. Το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται την επιστροφή τους σε δόσεις, ενώ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημειώνει πως «η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της εθνικής οικονομίας της Ελλάδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα «κλειδώσει» τα τελικά ποσά των διεκδικήσεων.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Τι ισχύει με την καταβολή – Ποιοι το δικαιούνται