ΔΝΤ: Αποχωρεί ο Πολ Τόμσεν3 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:10 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:12 μμ


Την αποχώρηση του Πολ Τόμσεν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούλιο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο δράμα της ελληνικής κρίσης, εργάστηκε για 37 χρόνια στον διεθνή οργανισμό σε ανώτερες θέσεις στην Ουάσινγκτον και ως εκπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία.

Πριν από την ανάληψη της θέσης του ως επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος τον Νοέμβριο του 2014, είχε πρωταρχική ευθύνη για τα προγράμματα του Ταμείου στις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την κρίση στην Ευρωζώνη.

«Ο Πολ συνεργάστηκε στενά με τις 44 χώρες της Ευρώπης και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή των αναγκαίων οικονομικών συμβουλών και καθοδήγησης», τόνισε η Κ. Γκεοργκίεβα.

«Ο Πολ είναι γνωστός ως σκληρός διαπραγματευτής και είχε πάντα ως επίκεντρο των προσπαθειών του τη μακροπρόθεσμη ευημερία των λαών των χωρών-μελών που ενεπλάκη», υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Αντιπρόεδρος ΕΚΤ – Λουίς ντε Γκίντος: Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία