Διάψευση φημολογιών: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

2

 

Την ίδια ώρα που τα δημοσιεύματα έκαναν λόγω για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και οι φήμες γίνοταν όλο και πιο έντονες, κυβερνητικός αξιωματούχος έρχεται να διαψεύσει όλα τα σενάρια που διακινούνταν.

Κυβερνητική πηγή με την οποία συνομίλησε το  ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασε τα εξής: «Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους»

 

Τι έλεγαν τα δημοσιεύματα  

Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν τις τελευταίες ώρες τα ΜΜΕ εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί θα άνοιγε το βιβλίο για την έκδοση ομολόγου πενταετούς διαρκείας με το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρούσε να αντλήσει από την αγορά ποσό μεταξύ 2-4 δισεκατομμυριών ευρώ.

Μάλιστα από τα ποσά που θα αντλούνταν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα 2 δισ. ευρώ θα δίνονταν για την ανταλλαγή του ισόποσου ομολόγου που έληγε σήμερα και τα υπόλοιπα θα αποτελέσουν νέα κεφάλαια για την χώρα. Εκτιμήσεις ανέφεραν ότι το επιτόκιο θα κυμαίνονταν  περί το 4,5%.