Επίτροπος Έτινγκερ: Ισχυρή η πιθανότητα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές

1
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων πόρων Günther H. Öttinger ( Έτινγκερ ), Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

«Η Ελλάδα βρίσκεται στα μισά της 12ετους δημοσιονομικής προσαρμογής», τόνισε ο επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων της ΕΕ, Γκίντερ Έτινγκερ, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω μιας διαδικασίας που θα πρέπει να συνεχίσει και στο τέλος θα τα καταφέρει».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Έτινγκερ επεσήμανε ότι η εκτίμησή του γίνεται βάσει της εικόνας της αγοράς εργασίας της χώρας, του επιπέδου των επενδύσεων και του καθαρού εισοδήματος των πολιτών.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για «ισχυρή πιθανότητα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές», ενώ χαρακτήρισε φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό τον στόχο για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και να λύσει τυχόν νέα προβλήματα χωρίς να δημιουργήσει νέο χρέος.