Φορολογικές δηλώσεις 2019: Πώς θα λάβετε επιστροφή φόρου2 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:47 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:47 πμ


Η πλατφόρμα του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε και οι φορολογούμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο, για να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως τις 30 Ιουνίου.

Η ξεχωριστή φορολογική δήλωση

Για πρώτη φορά φέτος, όπως είναι γνωστό, τα ζευγάρια ανεξάρτητα με το αν θα υποβάλουν κοινή ή ξεχωριστή φορολογική δήλωση, θα μπορούν να λάβουν χωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα. Έτσι, τα ζευγάρια που θα κάνουν κοινές φορολογικές δηλώσεις, θα πρέπει να αναγράφουν δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να εισπράξουν την επιστροφή φόρου.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι σύζυγοι 

Ο κάθε σύζυγος για να εισπράξει την επιστροφή φόρου, θα πρέπει να δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, στις κοινές δηλώσεις εγγάμων ή μερών συμφώνου συμβίωσης (ΜΣΣ) επειδή διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση και επιστροφή του φόρου, συμπληρώνονται δύο αριθμοί IBAN από τον υπόχρεο και τη σύζυγο αντίστοιχα. Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού μεταξύ των συζύγων, μπορεί να συμπληρωθεί και από τους δύο ο ίδιος αριθμός IBAN.

Σημειώνεται ότι για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό ή βρέθηκε σφάλμα κατά τον έλεγχο του IBAN, το ποσό επιστροφής θα είναι διαθέσιμο με την προσκόμιση στην τράπεζα της ειδοποίησης επιστροφής φόρου εισοδήματος.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Φορολογικές δηλώσεις 2019: Άνοιξε το TaxisNet – Τα σημεία SOS

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Φορολογικές δηλώσεις 2019: Πλήρης οδηγός – Τα 16 σημεία «κλειδιά»

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»Φορολογικές δηλώσεις 2019: Τα 21 σημεία για να αποφύγετε τις παγίδες