Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ξεκινάει η πληρωμή28 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:44 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:44 πμ


Από σήμερα, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι πληρωμές για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα ποσά του οποίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των 290.072 δικαιούχων από την Παρασκευή. 

Συνεχίζεται η δυνατότητα επιβολής αιτήσεων

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή ενώ η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει για τις πληρωμές να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

63 εκατ. ευρώ το ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια αναφέρει το ποσό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά, η απόφαση σημειώνει τα εξής

«Εγκρίνουμε τη μεταφορά πίστωσης ύψους εξήντα τριών εκατομμυρίων εκατόν είκοσι οκτώ χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι οκτώ ευρώ και ογδόντα λεπτών (63.128.428,80 €) από τον Ε.Φ. 1033-202-0000000, ΑΛΕ 2050901001 οικ. έτους 2019, προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή της πληρωμής μηνός Δεκεμβρίου 2018 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 290.072 δικαιούχους».

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Τα 4 βήματα για τη ρύθμιση χρεών στα ταμεία

Αναδρομικά: Πότε και πώς θα πληρωθούν

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί – Από πότε θα ισχύει

Αφορολόγητο: Όλες οι αλλαγές που έρχονται – Τι πρέπει να γνωρίζετε