Κοινωνικό μέρισμα: Πότε ανακοινώνονται τα ποσά και οι δικαιούχοι30 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:34 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:38 πμ


Θέμα ημερών είναι οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, «την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουν ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος», υπογραμίζοντας ότι το «υπερπλεόνασμα θα πάει σε ανέργους και σε άλλες ευαίσθητες ομάδες».

«Η βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σχολίασε ο κ. Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι η στόχευση αυτής της κυβέρνησης είναι η μείωση φόρων.

 

Προανήγγειλε, επίσης, ότι νωρίτερα από το 2021 θα αρχίσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020 και ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019.

Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς, όπως είπε, δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων. έσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ανακοινωθούν και τα κίνητρα για τα καθαρά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον υπουργό.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Συντάξεις: Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση 77,7 ευρώ

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα πληρώνονται οι συνταξιούχοι