«Μαύρη» Τετάρτη για το Χρηματιστήριο: «Πέφτουν» οι τραπεζικές μετοχές3 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:45 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:48 μμ


Ισχυρότατες απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει νέο sell off και τις μετοχές των Πειραιώς και Eurobank, συγκεκριμένα, να βρίσκονται στο ναδίρ.

Ο Γενικός Δείκτης κατρακυλά κατά 4,05% και διαμορφώνεται στις 653,55 μονάδες, υπαναχωρώντας σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα, λόγω της οξύτατης πτώσης στις τράπεζες, οι οποίες χάνουν τουλάχιστον το 11% της αξίας τους.

Ειδικότερα, η μετοχή της Πειραιώς είχε κλειδώσει σε limit down (29%) στα 1,161 ευρώ και η μετοχή της Eurobank χάνει 17,3%. Με βουτιά 10,21% η Εθνική Τράπεζα και 4,59% για την Alpha Bank.

Το νέο τραπεζικό sell off, το οποίο συνιστά συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης, αποδίδεται στη δυσμενή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ως απόρροια των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων».

Μάλιστα, η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης των αναθεωρημένων στόχων για τη μείωση των προβληματικών περιουσιακών στοιχείων (asset), αποτιμώντας παράλληλα, ως αρνητικές τις μέχρι στιγμής επιδόσεις στο εν λόγω «καυτό» μέτωπο.

Σημειώνεται πως η ΔΕΗ χάνει 8,36%, η ΕΥΔΑΠ είναι στο -2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος, Jumbo, Βιοχάλκο, Λάμδα, Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής, Σαράντης, Grivalia και ΕΕΕ. Ο ΟΛΠ είναι στο +1,93%.

Ο όγκος των συναλλαγών, περίπου 1,5 ώρα μετά το «άνοιγμα» της σημερινής συνεδρίασης, κυμαίνεται στα 27 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών 18 ενισχύονται, 51 υποχωρούν, εννέα παραμένουν αμετάβλητες και 120 είναι ανενεργές.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr