Δημιουργία νέου αιολικού πάρκου από τον Μυτιληναίο στον Πεταλά11 Ιουνίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 3:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:23 πμ


Την περασμένη εβδομάδα η Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος συμφώνησε με το μεγαλύτερο κατασκευαστή ανεμογεννητρικών στον κόσμο, τη Δανέζικη Vestas την παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 48MW, που θα χρησιμοποιηθούν για το αιολικό πάρκο Πεταλάς στην Αιτωλοακαρνανία. Η παραγγελία που έγινε από την Protergia στη νούμερο ένα εταιρεία διεθνώς του κλάδου, αφορά σε 24 ανεμογεννήτριες V100-2.0MW.

Η σύμβαση που υπεγράφη περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών καθώς και την 10ετή συμφωνία συντήρησης προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη ενεργειακή παραγωγή σε όλη τη διάρκεια. Η παράδοση των μηχανών αναμένεται να ξεκινήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Η εταιρεία Protergia που πλέον απορροφήθηκε μέσω του εταιρικού μετασχηματισμού στο μητρικό όμιλο, περιλαμβάνεται μεταξύ των 2-3 σημαντικότερων παικτών της ελληνικής αιολικής αγοράς που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα το χορό των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όπως ανέφερε ο αν. διευθύνων σύμβουλος της Protergia, Ντίνος Μπενρουμπής, πρόκειται για μια ακόμη συνεργασία με τη Vestas καθώς το πάρκο στον Πεταλά είναι το έκτο συνεχόμενο που κατασκευάζεται με τη συνεργασία των δύο εταιρειών. Η συνεχιζόμενη συνεργασία μας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη μας στη Vestas ως στρατηγικό εταίρο της Protergia ανέφερε ο κ. Μπενρουμπή.
Σημειώνεται ότι η Protergia αυτή τη στιγμή διαθέτει σε λειτουργία έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 130MW, εκ των οποίων 111,5 MW αιολικά, ενώ τα υπόλοιπα είναι φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά.