Σεντένο: Τον Αύγουστο η τελευταία δόση των 15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα12 Ιουλίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 10:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:09 μμ


«Η τελευταία δόση, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα θα εκταμιευτεί τον Αύγουστο», δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σεντένο μαζί με τον Κλάους Ρέγκλινγκ και τον Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι οι 18 χώρες ενέκριναν την εκταμίευση της δόσης αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες στη Γερμανία.

“Αναμένω ότι αυτό θα γίνει στις αρχές Αυγούστου”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι αυτή είναι η τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο ίδιος μαζί με τον Μάριο Σεντένο και τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, με την Ελλάδα να είναι ακόμη σε πρόγραμμα. Υπενθύμισε δε ότι το πρόγραμμα λήγει στις 20 Αυγούστου.

«Η Ελλάδα είναι στο δρόμο επιστροφής στην ομαλότητα, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, η οποία θα εκταμιευτεί όταν ολοκληρωθεί και η τελευταία έγκριση από εθνικό κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δόση θα καταβληθεί αλλά απλώς θα χρειασθεί λίγο περισσότερο χρόνο» ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Σεντένο: Η τελευταία συνεδρίαση Eurogroup με την Ελλάδα στο πρόγραμμα