Τι συζήτησαν οι τραπεζίτες με τους θεσμούς25 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:16 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:17 πμ


Επιτάχυνση στις διαδικασίες για «κόκκινα» δάνεια και σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις αλλά και τους πλειστηριασμούς ζήτησαν οι εκπρόσωποι των θεσμών από τους τραπεζίτες.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών μετείχε και ο κ. Γιώργος Ζαββός, υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, με τους θεσμούς να παραδέχονται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες όμως γίνεται προσπάθεια –και από την κυβέρνηση και από τις τράπεζες που αποδίδει καρπούς.

Το  βασικό θέμα στο ραντεβού των τραπεζιτών με τους θεσμούς  ήταν η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Επίσης συζητήθηκα η επιστροφή στην κερδοφορία και το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την κωδική ονομασία «Ηρακλής», το οποίο έχει πάρει το «πράσινο φως» από την Κομισιόν. Επίσης οι θεσμοί θέλησαν να ενημερωθούν και για τον απόηχο από την πλήρη άρση των capital controls.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια οι δανειστές ζήτησαν από τους Έλληνες τραπεζίτες να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και να τρέξουν στο κομμάτι των πλειστηριασμών.

Ζωηρό ενδιαφέρον έδειξαν οι δανειστές και για το σχέδιο της του ΤΧΣ, που πήρε την έγκριση της DGComp, για την μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά 30 δισ. ευρώ με την αξιοποίηση κρατικών εγγυήσεων ύψους 9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Η μαγική εικόνα της ΔΕΗ