Υπουργείο Επικρατείας: Απολύτως αναγκαία τα στοιχεία που έχει ζητήσει ο Αλ. Φλαμπουράρης από τις τράπεζες31 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 7:29 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:36 μμ


«Τα στοιχεία που αφορούν πρώτη κατοικία δανειοληπτών και εγγυητών έως 250.000 ευρώ, που έχει ζητήσει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης από τις τράπεζες, καθώς και το ποσοστό που καταλαμβάνουν στο σύνολο των κόκκινων δανείων, είναι απολύτως αναγκαία για την από κοινού αντιμετώπιση αυτού του σοβαρότατου για την κοινωνία θέματος», τονίζουν κύκλοι του υπουργού στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, «την ώρα που η οικονομία μας ανακάμπτει και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, παρά τους όποιους συγκυριακούς τριγμούς, αποδεικνύεται ανθεκτικό, το ζήτημα της διευθέτησης των κόκκινων δανείων παραμένει σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης».

Επισημαίνουν επίσης, ότι «πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα μειώνουν τα «κόκκινα» δάνεια, ξεκινώντας από τα μεγάλα, και ειδικότερα από τις κραυγαλέες υποθέσεις στρατηγικών κακοπληρωτών, και όχι από πλειστηριασμούς της μικρής και μεσαίας κατοικίας».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

ΑΑΔΕ: Έρχονται άμεσες επιστροφές φόρου έως και 10.000 ευρώ

Φλαμπουράρης: Άμεση πρωτοβουλία για λύση στις επικουρικές των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας