Χρυσοχοΐδης: «Επιστρατεύει» τον Νασιάκο που εξάρθρωσε την «17 Νοέμβρη»9 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:00 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:03 μμ


Χρέη άτυπου συμβούλου του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει ο πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος ε.α. Φώτης Νασιάκος.

Ο Φ. Νασιάκος είναι ο άνθρωπος που ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., όταν εξαρθρώθηκε η «17 Νοέμβρη».

Μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί ξανά με έναν πρώην συνάδελφό του, τον νέο υφυπουργό Αντεγκληματικής Πολιτικής, Λευτέρη Οικονόμου, που εκείνη την περιόδο ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λόγω της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων η θητεία του ξεπέρασε το κανονικό όριο των τριών ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον μακροβιότερο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ..

Ποιος είναι ο Φώτης Νασιάκος

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1952 και κατετάγη στη Χωροφυλακή το 1970. Αποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Αξιωματικών Χωροφυλακής το 1976, καθώς και από διάφορες Σχολές και σεμινάρια.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγγλικής της Σχολής Ξένων Γλωσσών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετεκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό και έλαβε μέρος σε πολλές διεθνείς συναντήσεις, για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος ενώ εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία σε διάφορες ομάδες, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπηρέτησε κυρίως σε μάχιμες υπηρεσίες του Σώματος.

Στους βαθμούς του Αστυνομικού Διευθυντή και Ταξιάρχου (1996 – 2000) διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Το 2000 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και υπηρέτησε διαδοχικά ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας και Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις 3 Αυγούστου του 2001 τοποθετήθηκε, ύστερα από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και προήχθη στον βαθμό του Αντιστράτηγου, ως τις 5 Οκτωβρίου του 2004.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Παράδοση – παραλαβή υπουργείων μετά την ορκωμοσία