Η Ξαφά «αποθεώνει» Μητσοτάκη επειδή «αντέγραψε» τις προτάσεις του Μάνου21 Σεπτεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:25 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:25 μμ


Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε η Μιράντα Ξαφά, για την πρότασή του για εκχώρηση του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μια πρόταση, που όπως επισημαίνει, προέρχεται από τον πρώην υπουργό και γνωστό για τις ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις του, Στέφανο Μάνο.

Όπως έγραψε η πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της ΝΔ «υιοθέτησε την πρόταση του Στέφανου Μάνου για εκχώρηση της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, με ισόποση μείωση της κρατικής επιχορήγησης», παραπέμποντας και σε σχετικό άρθρο του κ. Μάνου στην «Καθημερινή» στις 2 Οκτωβρίου 2016.

«Οι πόροι των δήμων πρέπει να προέρχονται από τους δημότες (οι άμεσα ωφελούμενοι) και όχι από το σύνολο των φορολογουμένων με τη διαμεσολάβηση του κράτους (ή του κόμματος). Μόνο τότε οι οικονομικά ανεύθυνοι δήμοι θα γίνουν υπόλογοι στους δημότες και άρα υπεύθυνοι. Στον βαθμό που οι δήμοι θα είναι υπεύθυνοι για τη χρηματοδότησή τους, θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν επενδύσεις που αυξάνουν τα έσοδά τους και μειώνουν την επιβάρυνση των δημοτών (π.χ. ανεμογεννήτριες)», επεσήμανε η κ. Ξαφά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ ακολούθησε «αλαλούμ» στη ΝΔ, με αποτέλεσμα ο Λευτέρης Αυγενάκης, τρεις μέρες μετά την εξαγγελία να αναγκαστεί να βγει να την… μαζέψει.

Πηγή: dimokratianews.gr