Ο Μητσοτάκης, ο φίλος του ο Βέμπερ και το… τροπάριο της Κασσιανής23 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:36 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:41 μμ


Μεγάλη Τρίτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στην Αθήνα τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, γνωστό για την πληθώρα των ανθελληνικών δηλώσεών του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνόδευσε περιχαρής τον Βαυαρό πολιτικό στα αμπελοχώραφα της Νεμέας και κατόπιν θα εκφωνήσει πανηγυρικόν σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο.

Αν θα ψάλουν από κοινού το τροπάριο της Κασσιανής δεν έχει εισέτι ανακοινωθεί…

Δημοσιεύθηκε στην στήλη «Dark Side» στο φύλλο 98 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

Alpha: «Έπεσε» ο Σρόιτερ λόγω Μητσοτάκη

Το δελτίο ειδήσεων του καναλιού του Alpha, σημειώνει καθημερινά πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και κερδίζει την πρωτιά με αρκετή διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Ωστόσο, χθες βράδυ, αυτό δεν συνέβη. Ο Αντώνης Σρόιτερ, βγήκε μεν πρώτος, αλλά η διαφορά από τον δεύτερο ήταν μηδαμινή…

«Έπεσαν» οι αποδόσεις του δελτίου του Alpha 

Αιτία, όπως όλα δείχνουν, ότι καλεσμένος στο στούντιο ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό της Κάντζας, δίνοντας συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του καναλιού, σημειώνοντας 18,8. Μόλις μισή μονάδα διαφοράς, δηλαδή, από τον δεύτερο ANT1, που σημείωσε 18,3.

Υπό άλλες συνθήκες και πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Απριλίου, το δελτίο του Alpha σημείωσε 22%, ενώ την Πέμπτη 18/4, έκανε 24,4 με μάλιστα 5,4 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο ANT1!

Η «μάχη» της τηλεθέασης μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη 

Αξίζει να αναφερθεί ότι την προηγούμενη Δευτέρα, 15 Απριλίου, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο στούντιο του ANT1. Τα μηχανάκια της AGB τότε έγραψαν 25,4 και το συχνά δεύτερο Μαρούσι βρέθηκε στην κορυφή, αφήνοντας τον Alpha πίσω με 19,7.

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μην κερδίζει την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, αλλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού. 

Μητσοτάκης: «Δειλιάζει» μπροστά στο ντιμπέιτ με Τσίπρα

Απάντησε, επιτέλους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσκληση – πρόκληση του πρωθυπουργούΑλέξη Τσίπρα, να αναμετρηθούν οι δυο τους σε ντιμπέιτ. Και η απάντηση ήταν ακριβώς αυτή που περιμέναμε.

«Άτακτη οπισθοχώρηση» από Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής, προαναγγέλλοντας ότι μετά το Πάσχα θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη, είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Debate δεν θέλατε;». Για να συμπληρώσει ότι αυτό θα γίνει στη Βουλή, όταν συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε να ανταποκριθεί στο χθεσινό κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για μια πρόσωπο με πρόσωπο τηλεμαχία. Φυσικά, οι ομιλίες των προέδρων από το βήμα της Βουλής, δεν έχουν καμία σχέση με την αμεσότητα που έχει ένα ντιμπέιτ, στο οποίο οι συμμετέχοντες συνδιαλέγονται απευθείας.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Εκλογές 2019: «Άλαλος» ο Κυριάκος μετά την «τάπα» Τσίπρα (video)

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης κατεβαίνει στις εκλογές με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη