Open: «Σάρωσε» ο Τσίπρας στο κανάλι του Σαββίδη20 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:51 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:51 μμ
tsipras


Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, το Open, ήταν το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας. Τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε ακόμα σε μια τηλεοπτική εμφάνισή του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εξαιρετικά, «απογειώνοντας» έτσι και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο, οι οποίοι άλλωστε έχουν ανοδική πορεία.

«Τα έσπασε» ο Τσίπρας στο Open

tsipras

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη συνέντευξή του στις 08:51 και αποχαιρέτισε τους δημοσιογράφους στις 09:48. Την περίπου μία ώρα, λοιπόν, που έκατσε στον «αέρα», η εκπομπή σημείωσε 18,3% στο σύνολο του κοινού. Ενώ στο δυναμικό κοινό που ενδιαφέρει και περισσότερο τους ιθύνοντες, έκανε 19,4%!

Η τηλεθέαση των τηλεοπτικών εμφανίσεων του Αλέξη Τσίπρα, αποδεικνύει πως το κοινό δείχνει ενδιαφέρον να ακούσει τι έχει να πει ο πρωθυπουργός και συντονίζουν τους δέκτες τους στο κανάλι που εμφανίζεται.

Τσίπρας στο Sport24 Radio: Είμαστε αουτσάιντερ, αλλά ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή

Στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 103,3 και στην εκπομπή «Σουτ τηλεφώνημα» με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πρωτάπαπα (Τσάρλι) βρέθηκε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για τις εκλογές που έρχονται και αν θα έχουμε «άσο ημίχρονο, διπλό τελικό», είπε: «Είναι ένας άλλος αγώνας. Δεχόμαστε ότι είμαστε αουτσάιντερ, αλλά ακριβώς επειδή είναι άλλος αγώνας, επειδή πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν κάποιο μικρότερο κόμμα».

Για τις συντάξεις και τις περικοπές: «Στη δική μας περίοδο δεν είχαμε μειώσεις συντάξεων. Είχαμε αυξήσεις. Μικρές αλλά αυξήσεις. Είχαμε την 13η σύνταξη και τη δώσαμε σε μόνιμη βάση. Κάθε συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει το εξής. Από την μία υπάρχει η προοπτική της σταθεροποίησης και να σταματήσουν οι περικοπές. Σταμάτησαν οι περικοπές και αρχίσαμε να δίνουμε αυξήσεις.

«Οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ σημαίνουν περικοπή επιδομάτων και δαπανών»

Η άλλη εκδοχή είναι να περικοπούν δαπάνες εάν θέλουν να εφαρμόσουν μία λογική γενναίας μείωσης της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα αλλάξω τίποτα το 2019 και θα περιμένω το 2020 να πείσω τους Ευρωπαίους να πει σας έδωσα μεταρρυθμίσεις δώστε μου ελάφρυνση του χρέους. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα πει μεταρρυθμίσεις. Αυτό που θα συμβεί είναι περικοπή στις δαπάνες, στα επιδόματα προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν οι μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων. Δεν είμαι αρνητικός σε αυτά, αλλά από κάπου αλλού πρέπει να βρεις για να προχωρήσεις στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Επειδή το έχουμε ξαναδεί το έργο θα πρέπει να είμαστε πιο καχύποπτοι αυτή τη φορά. Η πρόταση που καταθέτουμε είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Μια ανάπτυξη δίκαιη. Με δικαιοσύνη θα μοιράσουμε και τους καρπούς της οικονομίας τώρα που έχουμε βγει από τα μνημόνια. Η άλλη εκδοχή φοβάμαι ότι θα μας γυρίσει στην εποχή διακυβέρνησης του Σαμαρά».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Τσίπρας: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Μητσοτάκης: Από το «όσα ντιμπέιτ θέλετε» στην ασφάλεια των παράλληλων μονολόγων

Open: Πρόσωπο «έκπληξη» στο κανάλι με εντολή Σαββίδη