Ρεσιτάλ με ακροδεξιά fake news από τον Μητσοτάκη14 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:56 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:06 πμ


Σε νέα επιχείρηση πολιτικής σπέκουλας με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη χρησιμοποιώντας ως πυξίδα τα fake news και τη ρητορική των πιο σκληρών κύκλων της ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Λέσβου, Λήμνου, Χίου και Σάμου, επεσήμανε πως “η δήθεν ευαίσθητη Αριστερά επέτρεψε στη Μόρια να φτάσει στην κατάσταση στην οποία βρέθηκε”.

Επιπλέον επιχείρησε να επενδύσει στο ακροδεξιό ακροατήριο των νησιών του Βορείου Αιγαίου σημειώνοντας πως “οι πολίτες θα θυμούνται και τον κ. Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ή μάλλον δεν διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση”.

Fake news η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων

Ο πρόεδρος της ΝΔ -σε λασπολογικούς τόνους- σημείωσε πως “θα μπει τέρμα στο πάρτι με τι διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων, που και σήμερα διεξάγεται και έχει οδηγήσει σε πολλαπλές παραιτήσεις στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής”.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 η Κομισιόν ανακοίνωσε επίσημα ότι, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία για κακοδιαχείριση κονδυλίων για το μεταναστευτικό από την Ελλάδα”.

Fake news για τη φύλαξη συνόρων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως “αυτή η δήθεν Αριστερά της προόδου αρνείται να συμμετέχει στην ευρωπαϊκή συζήτηση για το πώς η Ευρώπη θα φυλάξει τα σύνορά της” ενώ ζήτησε “10.000 Ευρωπαίους συνοριοφύλακες”. Παράλληλα, υιοθετώντας ακροδεξιά φρασεολογία, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση “αρνείται να αλλάξει τις διαδικασίες ασύλου γιατί έχει πιέσεις από αριστερές συνιστώσες και από ορισμένες ΜΚΟ που έχουν ύποπτο ρόλο”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός -μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σάλτσμπουργκ στις 20 Σεπτεμβρίου- υπογράμμισε πως “συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αναβάθμιση σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή, γεγονός που ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας και ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών για όσους δεν χρήζουν της διεθνούς προστασίας. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη που η χώρα μας, εδώ και πολύ καιρό, αγωνίζεται για να γίνει πράξη”.

Πηγή: Εφημερίδα “Η Αυγή”

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: «Γαλάζιο» μένος για Άδωνι – «Σκαμπίλι» και από Κουμουτσάκο