Σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετονομάστηκε κεντρικός δρόμος των Χανίων (photos)18 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 9:54 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:00 μμ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ονοματοδοσίας δρόμου των Χανίων σε οδό “Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”, όπως θα λέγεται στο εξής το τμήμα της οδού Ακρωτηρίου από Κατσαμπά μέχρι Μόντε Βάρδια, έξω από το πατρικό του σπίτι στη Χαλέπα Χανίων.

Η εκδήλωση συνέπεσε με την επέτειο των 100 χρόνων από την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πραγματοποιήθηκε παρουσία των παιδιών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκου, Ντόρας ,Κατερίνας, Αλεξάνδρας, φίλων της οικογένειας , βουλευτών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που εκ μέρους της οικογένειας ευχαρίστησε το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων για την απόφαση του να ονομαστεί η οδός Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε με συγκίνηση στον πατέρα του τον οποίο χαρακτήρισε σεμνό, που αναζητούσε όπως είπε μια καλή κουβέντα από φίλους του όταν βρισκόταν στα Χανιά.

« Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον τρόπο του ήταν ο ίδιος ένας δρόμος. Και δρόμος, σημαίνει να πατάς καλά στο έδαφος. Να είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα. Να είσαι ρεαλιστής να λες την αλήθεια.

Δρόμος σημαίνει ότι πρέπει να απολαμβάνεις τις κατηφόρες αλλά να αντέχεις και τις ανηφόρες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι ο πατέρας του πέρασε στη ζωή του πολλές ανηφόρες.

Η εκδήλωση έκλεισε με ριζίτικο τραγούδι που απέδωσαν κάτοικοι του χωριού Ασή Γωνιά.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: «Βόμβες» Πολάκη: Έπαιρναν λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ sites «που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους» (video)